Biografia

Muusikko, musiikinopettaja, kosketinsoittaja, trubaduuri,
sovittaja, säveltäjä, tuottaja, kapellimestari.

Olen riihimäkeläinen muusikko, musiikinopettaja ja musiikin sekatyömies. Soitan tällä hetkellä mm. bändeissä The Indigo, Pro Fide ja Groove Family.

Vuosien varrella olen vaikuttanut myös bändeissä, kuten Skeema, Tulus, Lempeä Jättiläinen, Anne Federley Ensemble, Holy Groove Funk Unit, Sunday Style, Miracle of Science ja DB Harmonics sekä sessiomuusikkona mm. amerikkalaislegenda John Schlittin Suomen keikoilla ja erilaisissa levytysproduktioissa. 

Tuurauskeikkoja olen tehnyt mm. Tommi Kalenius bandissa, Pekka Laukkarinen triossa, Appassa, Crossroadsissa, Dollbyssä ja Turvakytkimessä. Näiden lisäksi olen ollut mukana mm. erilaisissa teatteriproduktioissa, toiminut pianistina Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterissa, soittanut bassoa bigbandissa, johtanut kuoroja ja tehnyt taustoja rapartistille.

Bändien lisäksi teen keikkoja trubaduurina sekä erilaisilla duo- ja trio-kokoonpanoilla (mm. TMT ja Raisins from the Bun). Minut voi myös tavata kapellimestarin roolissa erilaisissa tapahtumissa ja produktioissa (esim. Love-tapahtumat), Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunnan konserteissa sekä Grooveimmissa joululauluissa, joissa toimin Groove Familyn taiteellisena johtajana, sovittajana ja kosketinsoittajana.

Musiikilliset intohimoni ovat groovessa, soulissa ja funkissa. Levyhyllystäni ja soittolistoiltani löytyykin musiikkia artisteilta, kuten Jamiroquai, The Brand New Heavies, Tower Of Power, Joss Stone, Parliament, Stevie Wonder, Curtis Mayfield, James Brown, Incognito, Erykah Badu, The Northern Governors, Marvin Gaye, Ricky Tick Big Band & Julkinen sana, Prince, Quintessence, Earth, Wind & Fire, Aki Sirkesalo, Sami Saari... Musiikillisia esikuviani ja juuriani löytyy toki myös monista muista genreistä: Carpark North, Toto, Genesis, Sting, Bruce Springsteen, John Mayer, Miles Davis ja Sergei Rahmaninov, vain muutamia nimetäkseni.

Sielultani olen vahvasti poppari eli pidän tarttuvista ja hienoista popmelodioista mutta yhtä lailla konemusiikista, jazzista ja progesta. Ennen kaikkea diggailen kuitenkin hyviä biisejä riippumatta genrerajoista ja vuosikymmenistä. Jos biisi on hyvä, ei ole väliä milloin se on tehty, kuka sen on tehnyt tai mitä genreä se edustaa. Keikoilla tulee soitettua tyylejä laidasta laitaan: poppia, rockia, groovea, iskelmää, gospelia, soulia, funkia, discoa, lattareita, jazzia...

Soittamisen lisäksi minulla on vuosien kokemus musiikin opettamisesta (bändikerhot, musakurssit, bändipajat, kouluopetus, äänentoistokurssit) ja tällä hetkellä opetan musiikkia Riihimäen lukiossa ja bändisoittoa Riihimäen musiikkiopistossa, jossa opetettavani on kolme musiikkiopiston bändiä. 

Bändeissä roolini on useimmiten sovittaja mutta sävellän myös tarvittaessa, harvemmin kuitenkaan pöytälaatikkoon. Muut ovat musiikin saralla kuvailleet minua ahkeraksi, luotettavaksi, tarkaksi ja kunnianhimoiseksi. Pyrinkin viemään aloittamani projektit kunnialla loppuun, enkä pelkää haasteita.

Tuottamistani levyistä voisin mainita esimerkiksi Mirja Lassilan Kun minulla on sinut -albumin (2018) ja Groove Familyn Grooveimmat joululaulut (2013). Sovitusesimerkkejä löytyy vaikkapa em. levyiltä tai livenä Grooveimmista joululauluista ja Love-tapahtumista. Teen sovituksia, sävellyksiä ja nuotinnoksia myös tilauksesta.