Kuva: Jyrki Toivanen

Muusikko, musiikinopettaja, kosketinsoittaja, trubaduuri, sovittaja, säveltäjä, tuottaja, kapellimestari.


Olen riihimäkeläinen muusikko ja musiikinopettaja. Vaikutan tällä hetkellä mm. bändeissä The Indigo, Pro FideGroove Family, Anne Federley Ensemble ja Holy Groove Funk Unit. 

Vuosien varrella olen soittanut myös bändeissä, kuten Skeema, Tulus, Lempeä Jättiläinen, Sunday Style, Miracle of Science ja DB Harmonics sekä sessio-muusikkona mm. amerikkalaisen gospel-legendan John Schlittin Suomen keikoilla. Tuurauskeikkoja olen tehnyt mm. Tommi Kalenius bandissa, Pekka Laukkarinen triossa, Appassa, Crossroadsissa, Dollbyssä ja Turvakytkimessä. Näiden lisäksi olen ollut mukana mm. erilaisissa teatteriproduktioissa, Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterissa, soittanut bassoa nuoriso-bigbandissa, johtanut kuoroja ja tehnyt taustoja rapartistille.

Musiikilliset intohimoni ovat vahvasti groovessa, soulissa ja funkissa. Levyhyllystäni löytyykin levyjä artisteilta, kuten Jamiroquai, The Brand New Heavies, Tower Of Power, Joss Stone, Parliament, Stevie Wonder, Curtis Mayfield, James Brown, Incognito, Erykah Badu, The Northern Governors ja Marvin Gaye. Toinen intohimoni on 80-luku-vaikutteinen popmusiikki, kuten vaikkapa Carpark North, Toto, Genesis ja Sting. Sielultani olen vahvasti poppari eli pidän tarttuvista ja hienoista popmelodioista mutta yhtä lailla konemusiikista, jazzista ja progesta. Ennen kaikkea diggailen kuitenkin hyviä biisejä riippumatta genrerajoista.

Soittamisen lisäksi minulla on vuosien kokemus musiikin opettamisesta 
(bändikerhot, musakurssit, bändipajat, kouluopetus, äänentoistokurssit) ja tällä hetkellä opetan musiikkia Riihimäen lukiossa ja bändisoittoa Riihimäen musiikkiopistossa sekä toimin Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunnan kapellimestarina.

Bändeissä roolini on useimmiten sovittaja mutta sävellän myös tarvittessa, harvemmin kuitenkaan pöytälaatikkoon. Muut ovat musiikin saralla kuvailleet minua ahkeraksi, luotettavaksi, tarkaksi ja kunnianhimoiseksi. Pyrinkin viemään aloittamani projektit kunnialla loppuun, enkä pelkää haasteita.

Tuottamistani levyistä voisin mainita Mirja Lassilan Kun minulla on sinut -albumin (2018) ja Groove Familyn Grooveimmat joululaulut (2013). Sovitusesimerkkejä löytyy vaikkapa em. levyiltä tai livenä Grooveimmista joululauluista ja Love-tapahtumista.